HR Director

Alles wat je wilt weten over de rol en functie van een HR Directeur

Functieprofiel HR Directeur

Interim HR Consultants is de specialist op het gebied van Human Resources, vinden van de juiste HR professionals en interim HR. Onze kennis delen wij graag. Op deze pagina vind je alles over de functie van HR Director. We gaan dieper in op:

Met al deze informatie kan je zelf een uitstekend functieprofiel van een HR director maken. Heb je hulp nodig bij het invullen van een HR management positie of heb je nog vragen? Neem contact op.

Bel mij snel terug

Werkzaamheden, Doelen en Resultaten

HR Directeur

HR Director heeft een bilateraal met HR Directeur - 2 vrouwen

 

Welke doelen moeten behaald worden door een HR-directeur? Een goede HR-directeur zal ambitieuze doelen op het gebied van personeelsbeleid en -ontwikkeling moeten stellen. Je weet in welke fase het bedrijf zich bevindt en waar jullie naar toe willen. Wat moet er in het eerste jaar minimaal behaald zijn? Wat zijn de doelen voor de langere termijn?

Het is van belang dat deze doelen duidelijk zijn omschreven voor het toekomstige succes van het bedrijf en voor het aantrekken van de juiste HR-directeur.

Welke resultaten worden er verwacht? Wat zijn de meetbare resultaten die behaald moeten worden? Denk hierbij niet alleen aan retentiecijfers, maar ook aan werknemerstevredenheid, trainingssucces en andere KPI’s gerelateerd aan HR.

HR-professionals, vooral op management- en directieniveau, moeten beoordeeld worden op basis van deze resultaten.

De werkzaamheden van een HR-directeur

Een HR-directeur geeft leiding aan alle HR-afdelingen binnen een bedrijf. Meestal ligt de verantwoordelijkheid op de personeelsstrategie voor het gehele bedrijf. De HR-directeur doet onderzoek naar arbeidsmarkttrends, potentieel nieuwe rekruteringskanalen en naar relevante personeelscijfers. Op basis van deze conclusies worden nieuwe doelstellingen bepaald, nieuwe HR-strategieën ontwikkeld of bestaande plannen aangepast.

De HR-directeur heeft zicht op de ontwikkeling van personeelsbeleid en de daarbij horende trainings- en ontwikkelingsinspanningen. Hij of zij beheert het team van HR-professionals en is betrokken bij beslissingen rond compensatie en arbeidsvoorwaarden.

Contacten buiten het bedrijf, zoals met vakbonden of andere organisaties, zijn essentieel. Een belangrijk onderdeel van het werk is het opzetten en bijhouden van een netwerk voor talentacquisitie en marktonderzoek op het gebied van HR.

Vrouwelijk HR director die remote werkt
Interim HR Specialist

TIP: Denk aan de functietitel. Zoek je echt een HR-directeur of past een andere titel, zoals Personeelsmanager of Chief People Officer, beter bij de rol?

Heb je nog vragen over het opstellen van een functieprofiel voor een HR-directeur? We helpen je graag verder.

Taken, Competenties en Eisen.

Taken HR Directeur

Welke taken heeft de HR-directeur? De specifieke verantwoordelijkheden kunnen variëren afhankelijk van de organisatie. Is de HR-directeur verantwoordelijk voor zowel rekrutering als training? Wie rapporteert er aan de HR-directeur en welke afdelingen vallen onder hun beheer? Dit duidelijk definiëren helpt bij het selecteren van de juiste HR-directeur.

Competenties van een HR-directeur Focus op kerncompetenties zoals conflictbeheer, strategische planning, emotionele intelligentie en organisatieontwikkeling. Vermijd generieke termen en focus op wat echt essentieel is voor jouw organisatie.

Harde eisen voor een HR-Directeur Overweeg niet alleen directe ervaring in HR, maar ook leiderschapskwaliteiten, branche-ervaring en andere relevante achtergronden. Een frisse blik kan waardevolle nieuwe perspectieven bieden.

Positie HR-directeur Begrijp en definieer de plaats van de HR-directeur binnen je organisatie. Aan wie rapporteren ze? Welke afdelingen vallen onder hun beheer? Wat is hun mate van autonomie?

Vestigingen

Naast onze locaties in heel Nederland vind je de hoofdkantoren in:

Hilversum
Eindhoven
.Direct contact

Stuur ons jouw vraag

Vragen over onze HR Dienstverlening? Wij helpen je graag.

Voor bedrijven

Kijk bij onze HR Dienstverlening

Kandidaten

Laat hier je gegevens achter voor interim of vaste HR uitdagingen