HR Audit

Via een HR audit maken wij snel inzichtelijk wat de mogelijkheden zijn voor jullie organisatie. Middels de HR Scan krijg je direct advies over het optimaliseren van HR processen in jouw bedrijf? Denk je dat HR beter kan? Onze consultants staan klaar voor een passend advies.

Ervaren HR professionals

Onze consultants zien direct de mogelijkheden voor jullie organisatie.

Snel inzicht

Door onze aanpak snel inzicht in optimalisatie en verbeterpunten.

Geen dikke rapporten

Geen plannen maar actie. Direct resultaat na onze inzet.

Data Driven

Met unieke HR tools gebaseerd op A.I. krijgen wij al snel inzicht in de mogelijkheden van optimalisatie in HR. 

.Inzicht in jouw HR proces

HR Audit

Interim HR Consultants is opgericht door ervaren HR professionals met een bedrijfskundige achtergrond. Deze ervaring stelt ons in staat om snel inzicht te geven in de mogelijkheden van HR in jouw organisatie. Geen dikke rapporten maar snel concrete punten waarmee jouw HR proces weer op rolletjes loopt. 

Als Externe HR Audit werken wij als verlengstuk van jullie organisatie. Met een ondernemers achtergrond en kennis van HR-processen begrijpen wij jullie behoefte.

Start met inzicht in jouw HR proces. Plan een kennismaking met een van onze consultants voor meer informatie over een HR Scan voor jouw bedrijf. 

. Waarom een externe HR Audit

Een HR Scan geeft inzicht

/1. HR wordt steeds belangrijker

Door de huidige HR-praktijken, -beleid, en -procedures grondig te beoordelen, kunnen gebieden worden geïdentificeerd waar verbeteringen nodig zijn om de efficiëntie en effectiviteit te verhogen. Een HR-audit biedt de kans om processen te stroomlijnen en de algehele werking van de HR-afdeling te optimaliseren.

/2. Besparingen

Het optimaliseren van HR-processen kan leiden tot kostenbesparingen door efficiënter gebruik van middelen en vermindering van verspilling. Het uitvoeren van een HR-audit is een proactieve stap die organisaties in staat stelt hun HR-functies te versterken, risico’s te beheren, en een positieve werkomgeving te creëren die bijdraagt aan het succes van het bedrijf.

/3. Bedrijfsstrategie

Een audit kan beoordelen of de HR-strategie en -praktijken goed zijn afgestemd op de algemene doelstellingen en strategieën van het bedrijf, en of HR effectief bijdraagt aan het bereiken van deze doelstellingen. Audits kunnen ook helpen bij het evalueren en verbeteren van processen voor talentmanagement en werving wat cruciaal is voor de langetermijn succes van een organisatie.

Kiezen voor Interim HR Consultants

Specialist voor HR optimalisatie

.onze aanpak

HR Scan met resultaat

01. Intake

Bepalen van doelstellingen en verzamelen van informatie.

02. Gesprekken en analyse

Interne gesprekken en doorlichten van processen.

03. Rapportage en Actieplan

Bespreken bevindingen en actieplan.

04. Implementatie en opvolging

Processen verankeren in organisatie en monitoring.

HR scan
HR Specialist bezig met audit
daarom kies je voor Interim HR Consultants

Grondige beoordeling van HR.

Een HR (Human Resources) scan of audit is een grondige beoordeling van het HR-beleid, -procedures, en -praktijken van een organisatie.

Het doel is om te bepalen waar verbeteringen mogelijk zijn, om naleving van de relevante wet- en regelgeving te verzekeren, en om best practices te identificeren die kunnen bijdragen aan de algehele effectiviteit van het HR-beheer.

Een HR-audit kan verschillende gebieden beslaan, afhankelijk van de specifieke behoeften en doelen van de organisatie die wij graag met jullie samen bepalen.

Vestigingen

Als HR Specialist zijn wij Internationaal en door heel Nederland actief voor onze opdrachtgevers. De hoofdkantoren vind je in:

Hilversum
Eindhoven
Direct contact

Stuur ons jouw vraag

Vragen over onze HR Dienstverlening? Wij helpen je graag.

Voor bedrijven

Kijk bij onze HR Dienstverlening

Kandidaten

Laat hier je gegevens achter voor interim of vaste HR uitdagingen

.FAQ

Antwoord op de meest gestelde vragen

Heb je vragen over een HR audit in jouw organisatie? Of wil je weten wat er in een HR scan voorkomt. Lees hier onze meest gestelde vragen.  

Wat is een HR audit

Een HR-audit is een systematische en grondige evaluatie van alle aspecten van human resources binnen een organisatie. Het doel is om de huidige HR-praktijken, -beleid, en -procedures te beoordelen op hun effectiviteit, efficiëntie, en naleving van relevante wet- en regelgeving. Een HR-audit helpt organisaties om te identificeren waar verbeteringen nodig zijn, risico’s te beheren, en ervoor te zorgen dat HR-strategieën goed zijn afgestemd op de algehele bedrijfsstrategie.

Een HR-audit kan zich richten op verschillende gebieden, zoals werving en selectie, inwerkprocedures, prestatiebeheer, training en ontwikkeling, belonings- en erkenningssystemen, medewerkersrelaties, gezondheid en veiligheid op het werk, en naleving van wet- en regelgeving. Het proces omvat typisch het verzamelen en analyseren van informatie via documentreviews, interviews met personeel, en soms enquêtes onder medewerkers.

De uitkomst van een HR-audit is een gedetailleerd rapport met bevindingen en aanbevelingen. Dit rapport biedt een basis voor het ontwikkelen van een actieplan om verbeteringen door te voeren, processen te optimaliseren, en de algemene effectiviteit van HR binnen de organisatie te verhogen. Door regelmatig HR-audits uit te voeren, kunnen organisaties zorgen voor continue verbetering en aanpassing aan veranderende omstandigheden en regelgeving.