Overzicht HR opleidingen

HR opleidingen Nederland

Compleet overzicht van HR Opleidingen in Nederland

Het kiezen van de juiste HR-opleiding kan een grote stap zijn in het starten of bevorderen van je carrière in Human Resources. Maar wat is nu precies het verschil tussen een bachelor- en een masteropleiding? Over het algemeen duurt een bacheloropleiding in Nederland 3-4 jaar en geeft deze je een brede basis op het gebied van Human Resources. Een masteropleiding daarentegen duurt meestal 1-2 jaar en stelt je in staat om je te specialiseren in een specifiek aspect van HR.

Al onze consultants hebben zelf een HR opleiding afgerond. Vanuit onze expertise lijkt het ons mooi meer inzicht te geven in de diverse opleidingen die er zijn. Wil je zelf de keuze maken voor een studie richting HR, lees dan dit complete overzicht van Interim HR Consultants. In dit artikel geven we je een overzicht van enkele van de beste HR-opleidingen die beschikbaar zijn in Nederland, van bachelor- en masteropleidingen tot professionele ontwikkelingsprogramma’s.

Bacheloropleidingen in HRM

Een bacheloropleiding biedt een uitgebreide basis van kennis en vaardigheden op het gebied van Human Resources. Hieronder volgen enkele opties voor bacheloropleidingen in HRM. De bachelor opleiding richt zich vaak op uitvoerende HR functies zoals HR adviseur en Recruiter. Tijdens je werk kan je verder doorgroeien naar specialist of manager.

Masteropleidingen in HRM

Een masteropleiding laat je dieper graven in specifieke aspecten van HR. Je kunt je specialiseren in gebieden zoals strategisch HRM, organisatieverandering en leiderschap. Met een WO opleiding start je vaak in een specialistische of strategische rol. Afhankelijk van je ervaring groei je door naar HR Director of specialist zoals compensation and benefits manager.

Post-HBO en Professionele Ontwikkelingsprogramma’s in HRM

Daarnaast zijn er ook post-HBO en professionele ontwikkelingsprogramma’s beschikbaar, die je kunnen helpen om je vaardigheden in HRM te verbeteren en je carrière naar een hoger niveau te tillen. Deze opleidingen zijn van toepassing als je reeds werkervaring hebt.

Via de links naar de opleidingen is er meer informatie te vinden qua verschillen en inhoud.  We hopen dat dit overzicht je helpt om de juiste HR-opleiding in Nederland te kiezen. Onthoud dat het belangrijk is om een opleiding te kiezen die past bij je carrière doelen en persoonlijke interesses.

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Picture of Luc de Boer

Luc de Boer

Luc de Boer is een ervaren HR en Recruitment specialist. Luc schrijft graag over zijn ervaringen in recruitment en HR.

Vrijblijvend advies over jouw human resource vraagstuk? Plan een teams meeting.

Vragen?

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Vestigingen

Naast onze locaties in heel Nederland vind je de hoofdkantoren in:

Hilversum
Eindhoven
.Direct contact

Stuur ons jouw vraag

Vragen over onze HR Dienstverlening? Wij helpen je graag.

Voor bedrijven

Kijk bij onze HR Dienstverlening

Kandidaten

Laat hier je gegevens achter voor interim of vaste HR uitdagingen