Waarom investeren in HR van belang is

light bulb, idea, inspiration-4514505.jpg

Interim HR Consultants is de expert op het gebied van bemiddeling voor HR professionals. De laatste jaren zien wij de taak en belangrijkheid van HR in een bedrijf toenemen. Niet altijd is alles expertise aanwezig waardoor er vaak een beroep wordt gedaan op een tijdelijke HR specialist via interim hr. In deze bijdrage gaan we dieper in op de belangrijkste peilers in HR.

HR NA PANDEMIE:

Vanaf het begin stond HR in de frontlinie van de COVID-19 crisis. Ze gingen om met personeelsverloop, pasten wervingsstrategieën aan en introduceerden nieuwe voordeelpakketten voor werknemers. Gezien de krappe arbeidsmarkt die in ontstaan moet HR niet alleen gaan nadenken over het aantrekken van medewerkers, maar juist ook op het behouden hiervan. Waarom gaan mensen weg en kiezen ze voor een andere werkgever. De kosten voor het aantrekken van nieuw talent zijn vele malen hoger dan zorgen dat je de juiste mensen binnenhoudt.

HR 2023

HR heeft in de afgelopen 1,5 jaar bedrijven ondersteund in de overstap naar thuiswerken en tegelijkertijd werknemers bijgestaan in de gezondheidscrisis. Door de groeiende takenlijst voelen velen burn-out verschijnselen, waarbij enkelen zelfs opstapten. De grootste uitdagingen? Werknemers behouden en een goede overgang naar hybride werken leiden.

UITDAGINGEN & DRUK:
Met zoveel verantwoordelijkheden onder hun riem, plus het invoeren van hybride werkmogelijkheden en nieuwe gezondheidsprogramma’s, staat HR onder enorme druk. Ondanks deze uitdagingen, zijn er ook kansen: HR is nu belangrijker dan ooit voor bedrijven. En dat merken wij ook. Waar tot 2 jaar terug HR in veel MKB bedrijven vaak ondergewaardeerd was komt er nu veel meer vraag van eigenaren om het HR beleid te professionaliseren. Je wilt mensen binden en dat doe je niet alleen door een jaarlijkse BBQ te organiseren. Ga in gesprek met je mensen. Geef ze de ruimte om te ontwikkelen en bespreek individuele wensen. Elk mens is anders. De een wil ruimte om te groeien en een ander wil de flexibiliteit om zijn of haar kinderen in de ochtend naar school te brengen. Dit soort kleine punten kan je als werkgever heel veel credits opleveren. Doe hier je voordeel mee.

TOEKOMST VAN HR:

Bedrijfsleiders moeten investeren in goed HR-talent om de opzeggingen tegen te gaan. Dit betekent dat er behoefte is aan flexibel en slim talent, met een sterke empathie en begrip voor werknemers. Gelukkig zien wij dat veel directeuren en eigenaren hier van bewust zijn. Professionele ondersteuning is dan wel gewenst. Belangrijk is om totaal plaatje tegen het licht te houden. Waar zitten de grootste uitdagingen. Met een plan op maat zorg je voor een strategie die helpt ook in de toekomst alles op orde te hebben. Denk aan het bouwen van talentpools waar groei zit. Maar ook welk verloop komt er aan en wie kunnen we langer aan ons binden. Op deze manier met HR omgaan maakt het een geweldig vak.

INVESTEER IN HR:

Het is essentieel voor leiders om een sterk HR-team op te bouwen, dat inspeelt op de veranderende werkomgeving en een cultuur creëert die werknemers vasthoudt.

Human Resource is niet zomaar iets wat je er bij doet. Voor het behouden van goed personeel en het aantrekken van nieuwe medewerkers is het van belang dat je hier een evenwichtig beleid in voert. Een keer sparren over de opties voor jouw bedrijf? Neem dan contact op.

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Picture of Luc de Boer

Luc de Boer

Luc de Boer is een ervaren HR en Recruitment specialist. Luc schrijft graag over zijn ervaringen in recruitment en HR.

Vrijblijvend advies over jouw human resource vraagstuk? Plan een teams meeting.

Vragen?

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Vestigingen

Naast onze locaties in heel Nederland vind je de hoofdkantoren in:

Hilversum
Eindhoven
.Direct contact

Stuur ons jouw vraag

Vragen over onze HR Dienstverlening? Wij helpen je graag.

Voor bedrijven

Kijk bij onze HR Dienstverlening

Kandidaten

Laat hier je gegevens achter voor interim of vaste HR uitdagingen